Potrivit articolului 9 alin. 1 din Ordonanta Guvernului nr. 34 din 12 iunie 2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, aveti dreptul de a va retrage din contractele incheiate la distanta, fara a preciza motivele, in termen de 14 zile de la data la care intrati dumneavoastra sau o parte terta, alta decat transportatorul, indicata de dumneavoastra, in posesia fizica a produselor / a ultimului produs. Pentru a va exercita dreptul de retragere trebuie sa ne informati cu privire la decizia dumneavoastra de a va retrage din prezentul contract, completand formularul de mai jos.

Daca va retrageti, vom rambursa orice suma pe care am primit-o de la dumneavoastra, inclusiv costurile livrarii daca nu ati beneficiat de transport gratuit, cu exceptia costurilor suplimentare determinate de faptul ca ati ales alta modalitate de livrare decat cel mai ieftin tip de livrare standard oferit de noi, fara intarzieri nejustificate si, in orice caz, nu mai tarziu de 14 zile de la data la care suntem informati cu privire la decizia dumneavoastra de a va retrage din prezentul contract.

Vom efectua aceasta rambursare prin transfer bancar (avem nevoie de codul dumneavoastra IBAN alcatuit din 24 de caractere) sau cash cu exceptia cazului in care v-ati exprimat acordul expres pentru o alta modalitate de rambursare. In orice caz, nu vi se vor percepe comisioane ca urmare a unei astfel de rambursari.

Putem amana rambursarea pana la data la care primim inapoi produsele sau pana la momentul la care ne-ati furnizat dovada ca ati trimis inapoi produsele (aceasta din urma trebuie sa includa nu doar faptul ca ati expediat un colet ci si ce contine coletul), fiind valabila data cea mai apropiata.

Cadrul legal

Ordonanta de Urgenta Nr. 34/2014- privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate la distanta: Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului.

Legea care reglementeaza dreptul de retragere poate fi accesata aici: OUG 34/2014

Consumatorul are dreptul de a se retrage din prezentul contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art.13 alin.(3) si art.14 din O.U.G Nr.34/2014.

Expediati produsele fara intarzieri nejustificate si, in orice caz, in decurs de maximum 14 zile de la data la care ne-ati comunicat retragerea. Termenul este respectat daca produsele sunt trimise inapoi inainte de expirarea perioadei de 14 zile.

Ne rezervam dreptul de a refuza acceptarea returului in urmatoarele situatii:

Returnari repetate (mai mult de doua retururi repetate pentru acelasi tip, marca si model de produs).

  • Conform art. 16 din O.U.G. 34/2014, urmatoarele categorii de produse nu se pot returna decat daca sunt sigilate, cutia este nedeschisa sau cutia nu prezinta urme in interior ca a fost deschisa:
  • Produse ce au suferit modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, etc.
  • Produsele executate dupa specificatiile consumatorului sau a unor produse distinct personalizate, precum si produsele care prin natura lor, nu pot fi returnate.
  • Produsele consumabile (acumulatori, baterii, becuri, cartuse imprimanta, lampi, carduri de memorie, etc) sau care se pot degrada ori deteriora rapid. Acestea se pot returna doar daca sunt sigilate.
  • Produse de intretinere si cosmetica auto desigilate / folosite.
  • Produse care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena (casti tip “in-ear” – care se introduc in ureche).
  • Produsele aduse in stoc in urma unei comenzi speciale ferme si a efectuarii platii in avans, nu pot fi returnate.
  • Servicii comandate special de catre client, derulate sau in curs de derulare